Personlig træner

Sådan får du has på Cellulitis og Appelsinhud

De færreste vil have cellulitis eller appelsinhud. Derfor forsøger mange kvinder sig med cremer og produkter, der lover at opstramme huden og fjerne din cellulitis.

Måske har du også været omkring et eller flere af produkterne, men ligesom de fleste andre, har du formentlig ikke set reelle resultater. Og det er produkternes skyld.

Produkterne kan ganske enkelt ikke leve op til det, de lover omkring cellulitis. Den gode nyhed er dog, at du godt kan få opstrammet huden på lårene, så du ikke behøver være flov over at trække i bikinien eller skjule dine former.

Før vi kommer til løsningen, er det nødvendigt at forstå, hvad appelsinhud eller cellulitis egentlig er, for her opstår der også ofte misforståelser.

Hvad er cellulitis?

Ofte forsøger cremeproducenterne at bilde dig ind, at cellulitis består af affaldsprodukter, der har ophobet sig under huden. Derfor skulle cremerne kunne gå ind og fjerne disse affaldsprodukter og dermed rense ud i huden.

I realiteten er cellulitis dog fedt, der får huden til at være mindre stram, og derfor får huden et lidt løst udseende. Så glem alt om affaldsprodukter, der skal væk. Der er tale om fedt.

Nogle kan rent genetisk have større tendens til appelsinhud, men det betyder ikke, at man skal gå cremevejen for at komme af med det. Det er også mere almindeligt at få cellulitis i takt med, at man bliver ældre. Det skyldes, at muskelmassen bliver mindre gennem livet, og det betyder, at huden bliver mindre stram.

Hvordan kommer jeg af med cellulitis?

Cremeprodukternes løfter virker som en let vej, og derfor forsøger mange sig med det. Læser man nærmere følger der ofte gode råd med, om at man samtidig skal spise en sund kost og træne, men mange skipper dette råd.

Og det er ærgerligt, for det er faktisk her, du finder løsningen.

Vil du af med appelsinhuden, er træning og sund kost nemlig vejen frem, men også her er der mange dårlige råd og misforståelser.

Hvis du virkelig vil af med appelsinhuden, er det bedste ikke at hoppe på crosstrainerne i motionscentret eller løbe lange ture flere gange om ugen. Det er bedre end ingenting, men det er langtfra den mest effektive vej. Din udvikling i muskelmasse vil være minimal – og dermed vil din hvileforbrænding (læs fedtforbrænding) være meget lav.

Hvis du virkelig vil forbrænde fedt og få opstrammet huden, skal du styrketræne.

Her vil du nemlig både forbrænde fedt, og samtidig vil du få en større muskelmasse – og begge dele vil bidrage til, at du får en strammere hud, og dermed kommer du af med cellulitis.

Hold dig fra maskinerne i centret. Mange bruger maskinerne, hvor man kan se de helt rigtige områder er markereret med flotte røde farver, men disse maskiner er slet ikke den bedste vej til hverken at øge muskelmasse eller forbrænding.

Tænk i stedet i øvelser, der aktiverer flere muskler på samme tid. Gode øvelser til at komme af med appelsinhuden er eksempelvis især flerledsøvelser som squat og dødløft med vægtstang. Med disse øvelser aktiverer du både lårmusklerne men også en lang række andre muskler i kroppen, og det er virkelig med til at sætte forbrændingen i vejret.

Kombinér det med et fornuftig kost, der bidrager til et vægttab, og så vil din cellulitis forsvinde hurtigt.

Det svære er naturligvis at finde den rigtige kombination af træning og kost. Mange tror, man skal sulte sig ihjel og træne i timevis nærmest hver dag for at se resultater. Det er slet ikke nødvendigt.

Med få timers træning hver uge og en fornuftig kostplan, hvor du spiser dig mæt hver dag, skal du nok opnå dine mål.

Alle kan bruge træning og kost til at komme af med deres cellulitis uanset alder, vægt eller gener, så hold dig fra produkterne uden virkning, og vælg i stedet den effektive vej.